Lucka 11: Julklappstips

Hög tid nu när julhandeln varit igång sedan i november.  

Det finns flera typer av hållbara gåvor, vilket kan ge ett lättat samvete om man har svårt att skippa julklappar helt och hållet.

Olika typer av gåvor / julklappar   

Syftet med denna lucka är att lyfta fram exempel på gåvor som är mer hållbara än genomsnittet. Det kan vara fysiska saker (miljöanpassade) som kan bli ett paket under granen, men det kan även vara saker som t.ex. upplevelser eller tjänster.

De fysiska sakerna kan ju även vara något man själv tillverkat eller något som är anpassat till den unika mottagaren (t.ex. ett fotoalbum med bilder på er gemensamma historia). Och tjänsterna behöver inte begränsas till att andra utför (t.ex. en dag på ett spa), det kan ju även vara personliga tjänster i stil med att du ger en heldag i gåva till någon … och att de får välja innehållet i denna dag (hjälpa till att sortera garderoben, samtal för att förbättra relationen eller kanske sällskap för att dela en fin naturupplevelse).  Endast fantasin sätter gränser …

Det fina med omtänksamma (och hållbara) gåvor är att de brukar vara originella och därmed fungera även på kräsna gåvomottagare. Och sådana gåvor är ju alltid aktuella – inte bara till jul.

Konkreta exempel

Jag behöver endast ge er denna länk. Enkelt och bra, klappat och klart!

Köpa leksaker i Malmö? Då kan ni även få denna länk.

Till julkalendern och de andra luckorna →